Frekansların İlişkilere Yansıması

“Kişiler değişiyor ama yaşadıklarım aynı” diyenlerdenseniz frekansınıza bakın.

İnsanların birçoğu farkında olmadan duyguların gücünü kendi aleyhinde kullanır. Başlarına gelenlerin nedeninin duygu frekansları olduğunu anlamazlar. Değersiz hissettikçe değer görmez, yoksul hissettikçe yoksullaşır, korktukça korkularını yaşar, olumsuz duyguda kaldıkça o duygu çoğalır ve o frekanstaki olay ve kişileri kendine çekerler.

İlişkilerinde hep terk ediliyordu. İlk başta karşı taraf ona geliyor ancak bir süre sonra ondan gidiyorlardı. Konuyla ilgili çalışma yaptığımızda babasının onu, amcasıyla yengesine bıraktığı anlara gitti. “Sanki bir daha hiç gelmeyecekmiş gibi geliyordu. Bıraktığı yerde kendimi çok kötü hissediyordum. Beni istemiyorlardı diye düşünüyordum. Öyle bir ağlardım ki.” Zaten her ilişkisinde hissettiği duygular nerdeyse aynıydı. Bu duyguları kalbinde hissediyordu.  Duygu köprüsü kullanarak regresyon yaptığımızda öncelikle o istenilmediğini düşünen çocuğun duygularını anlayıp, boşalttık, yerine iyi hissettiren duygular koyduk. Sonrasında o çocuğa, olacak olan olaylarla ilgili bilgi verdik ki; travma olmasın. Ardından NLP ile zihnindeki sahneyi değiştirdik. Tekrar o anlara gittiğimizde duygu frekansı değişmişti, artık kendini daha rahat ve güvende hissediyordu. Sonrasında ilişkilerinde terk edilme korkusunu yaşamadığı için terk edilme döngüsü de son buldu.

Acı veren bir ilişki deneyimi de olsa içinizdeki coşkuyu açığa çıkaran bir ilişki de olsa  karşınızdaki insanın sizdeki frekansla kesişen bir noktası vardır. “O kişi de aynı annem/babam gibi davranıyordu” cümlesini çok duydum. Eğer ilişki acı veriyorsa geçmişle, ebeveynlerle ilişkilerin şifalandırılması gerekir.

Frekansları neler etkiler?

1. Frekans yükselmesini engelleyen olumsuz alışkanlıklar vardır. Acelecilik, şart koşma, kıskançlık, olumsuz beklentiler, dedikodu, şikayet, saldırganlık, kibir, kurban hisleri, kurtarıcı beklemek, sağlıksız beslenme gibi durumlar özünüzdeki enerjinin üstünü kapatabilir. “Bu kadar şey biliyorum, çalışmalar yaptım, niye olmuyor”, bir kişiye, olaya takılı kalmak: “Ben bu adamı/kadını istiyorum, onu çok seviyorum, bana dönsün”, düşünceleri frekansı düşürür. “Bana yapılan haksızlıkları unutamıyorum”, “Sosyal medyada mutlu görünen insanlara sinir oluyorum”, “Ne kadar uğraşsam da olmuyor”, “Hayat acımasız”, gibi duygular frekansı aşağı çeker.

Yıllar önce katıldığım bir seminerde o dönemde başarılı çalışmalar yapan birinin bir eğitim için yaptığı tanıtım toplantısında “Siz iyi olabilirsiniz, biz sizden daha iyiyiz” dediğini hatırlıyorum. Orada henüz tanımadığı o kadar kişi adına bir varsayımda bulunması ve kendisinin daha iyi olduğunu söylemesi tuhaf gelmiş, o kişiden eğitim almayı tercih etmemiştim. Yıllar sonra o kişinin o dönemdeki başarı seviyelerinde kalamadığını gördüm. Kibir frekansı aşağı çeker, zaman zaman herkes buna kapılabilir, farkında oldukça düzeltilebilecek bir durumdur.

“Bütün olumsuzluklar beni buluyor, talihsizlikler peşine bırakmıyor” diyen biriyle konuştum. Kurban psikolojisinden çıkıp, düşüncelerini değiştirmeyi öğrendiğinde; “Artık daha az olumsuzluk yaşıyorum” demeye başladı.

2. Travmatik deneyimler de kişinin manyetik çekim alanını kapatabilir. Tecavüz, korkular, katı inançlar kişinin kendisine set çekmesine sebep olduğunda yaşamak istediği ilişkilerin önünü kapatabilir. “İçimde neşeli, bıcır bıcır, sevgi dolu bir enerji var ama bunu yansıtamıyorum” denilir, bunun sebebi geçmişte yaşanılan duyguların frekansı bozmasıdır. Toz ve kirle kaplı bir camdan dışarıya baktığınızda ne kadar iyi görebilir ve görünebilirsiniz ki? Travmalar geçmişin tozları gibidir.3. Yargılar: “Bu kadın/adam yanındakinde ne buldu? Parası/güzelliği için birlikte”, gibi düşünceler sıklıkla aklına geliyorsa, onunla aynı düşünce yapısındakilerle karşılaşacaksın. Bu düşüncelerin altında hangi duygular (değersizlik, eziklik, yetersizlik, korku, kaybetme vb) var, bunları tespit edersen onları dönüştürmen kolaylaşır.

4. İnsanın içinde var olan korku ve negatif duygular: İlişkilerinde aldatılmaktan korkan biri aldatma potansiyeli olan kişileri hayatına çekerken, ona parası için yaklaştıklarını düşünen birinin de bu tarz insanları hayatında bulması yüksek olasılıktır.

Farkındalığı yüksek olan bir danışanım “Kimse beni değersiz hissettiremez, ben değerimin farkındayım” inancına sahip olduğu için kendisi izin vermedikçe hiç kimse onu değersiz hissettiremiyordu. Bu şekilde davranan birisini de hayatında barındırmıyordu. Korkularınızı yaşamamanın yolu; korku frekansından çıkmaktır.

5. Bastırdığınız duygu ve travmaları anlayıp, çözerek, serbest bıraktığınızda bedeniniz ve zihniniz şifalanmaya başlar. Frekansınız yükselir, içinizdeki bilgelik açığa çıkar. Yani, hayatınızı bloke eden düşünce kalıpları ve negatif duygulardan arındıkça frekansınız da artacaktır.6. Keşkeler frekansı düşürür. Keşke yapmasaydım/yapsaydım gibi pişmanlıklar, olana kabul verememek enerji kaybıdır.

7. Beklentiler: İyilik yapmak güzel bir şey. Fakat karşılık beklemiyorsanız! İçten içe “İnsanlar beni sevsin, değer göreyim” gibi hislerle yapıyorsanız kaybetmeniz muhtemeldir. Beklenti, yoksunluk duygusu yaratır.

8. İnançlar: “Şu komşunun hiç faydasını görmedim, hep zarar hep zarar” demişti, gerçekten de o komşudan bir şekilde zarar görüyordu, belirli bir kasıt olmaksızın. Oysa aynı komşu yandaki diğer komşuya fayda sağlamıştı. İnanç gerçekliğini doğurur. Birinin sana farklı başkasına farklı davranmasının nedeni; sende kesişen frekansla ilgilidir.

9. “Üzüm üzüme baka baka kararır” sözü de frekansların birbirini etkilemesine örnektir. İnsanların hayatındaki kişiye benzemesi frekansların birbirini etkilemesindendir. Benzemek istemediğiniz kişileri ya hayatınıza fazla almayın ya da sizi etkilemesine izin vermeyin.

10. Günlük yaşamda kullanılan elektronik aletler, telefon, telsiz, radyo, televizyon ve hatta izlenilen programlar, dinlenilen müzikler, bulunulan ortamlar frekansı etkiler. Şehirde kirli havada, korna seslerinde ve doğada ağaçlar arasında, kuş sesleriyle yaptığınız yürüyüşlerdeki enerjinizi kıyasladığınızda farkı hissedersiniz.

11. Güçsüz olan frekans güçlüden etkilenir. İnsanlar genellikle kendisinden daha üst frekanstaki kişilere çekilir, aşık olur. İlişkiler bazılarının frekansını yükseltirken, bazılarınınkini düşürür. “Bu ilişki sana yaradı/yaramadı” denilir. Burada etkili olan kişinin frekansıdır.12. Sürekli olumsuzluk düşünen kişiler düşük frekansta olduklarından paratonerin yıldırımı çektiği gibi olumsuzlukları davet ederler. Yaşadıkları güzel ilişki ve olaylar da kısa sürer, çünkü arada yükseltmeyi başarsalar da frekansları eski seviyesine her an düşebilir.

13. Yüksek titreşime sahip kişiler (Sevgi, şükür, hoşgörü, kabul, huzur hislerine sahip olanlar) çevrelerinde de kolaylıkla fark edilirler. İnsanlar onlarla vakit geçirmek isterler.

Bu kişiler olumsuzluklar yaşasalar da üstesinden daha kolay gelirler. Başkalarının şer dedikleri olaylardaki hayrı bilirler.

Frekans bir alanda çok yüksekken diğer alanda düşük olabilir. Mesleğinde çok iyi olup, özel hayatında başarısız olan kişiler tanımışsınızdır. Hangi frekanstaysan ona uyan durumlarla rastlaşıyorsun.

Frekans her zaman aynı seviyede kalmaz, gün içinde bile değişkenlik gösterir. Sabah güne enerjik bir şekilde başlayıp, aldığınız olumsuz bir haberle enerjiniz düşebilir. Bütün gün bir şey yapmadan evde oturup, sonra dışarı çıkıp yaptığınız bir yürüyüşte enerjinizin değiştiğini fark etmişsinizdir.

İnsanın hayatına giren kişiler, dışarıda gördüğü anlamlandıramadığı ilişkiler aslında frekansa göre gelmiştir. Yaşanılan ortamlar, gidilen yerler, yapılan meslekler, uğraşılar, karşılaştıklarınız hep frekansa göre çekilir. Kişinin neye ihtiyacı varsa ona göre kişilerle ve olaylarla karşılaşır. Sabretmeyi öğrenmesi gerekene sabır gerektiren olayların, hakkını savunamayan birinin kendini ifade etmesi gereken durumların, kendini sevmeyi bilmeyen birine onu sevmeyen kişilerin çıkması hep frekansla ilgilidir. Kızdığınız, üzüldüğünüz durum ve kişiler belki de sizi üst frekansa hazırlayan en değerli derslerinizdir. Dersinizi geçtiğinizde bir üst frekansa geçersiniz. 

*Gonca Kubat

 

Frekansını düşüren duyguların etkisinden çıkmak, zihnini arındırıp, frekansını yükselterek daha iyi bir hayat yaşamak için aşağıdaki formu doldurabilir, sana uygun çalışma hakkında bilgi alabilirsin.

    Adınız, Soyadınız

    Telefon Numaranız (Başına 0 koyarak ve boşluk bırakmadan girin)

    E-posta Adresiniz

    Doğum Yılınız

    Yaşadığınız Şehir

    Probleminizden kısaca bahsedin

     

    Trackbacks & Pings

    • Değiniler- 168 | Mehmet Doğramacı :

      […] Çöplük, Gübrelik, Gülistan üzerinden Allah Yasasına dair bir şeyler söyledim. Esas mekanizma bu yazıda. Tabii kendine basiretle bakabilecek cesaretin varsa. Lütfen Kader sakızı çiğneyenler ve Belayı kutsayanlar okumasın. Uyanmayı dileyenlere selam olsun. http://goncakubat.com/frekanslarin-iliskilere-yansimasi/#respond […]

      5 yıl ago

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir