Bilinçaltımız Hayatımızı Nasıl Etkiliyor?
Her şey önce zihnimizde başlıyor. Zihnimiz %10 bilinç, %90 bilinçaltından oluşur. Bilinçaltı zihin, bilinçli zihinden 30 bin kat daha güçlüdür. Günde ortalama 60 bin düşünce üretiriz. Düşünce enerjisi saniyenin 1/70 inde 40 bin km (saniyede 2 milyon 800 bin km hızla) gidiyor… Bilinçaltımızdan açığa çıkanları yaşıyoruz!
Bilinçaltımız bir bilgisayarın harddiskine benzer. Bilinçli zihnimiz de bilgisayarın ekranı gibidir.
Hayatta gördüğümüz, düşündüğümüz tüm bilgiler bilinçaltımızda depolanır. Bazen izlediğimiz bir filmde bizi çok etkileyen bir sahne bizim hayatımıza yansıyabilir. Bunun böyle olacağını biliyordum deriz, çünkü bilinçaltımız bu kaydı yapmıştır. Filmde kahraman sevgilisi tarafından terk edilmiş ve biz de bu duruma çok üzülmüşüzdür. Yıllar sonra terk eden bir sevgilinin bilinçaltımızdaki bu kayıttan geldiğini fark etmeyiz bile. Aslında tam da o zamanlar bilinçaltımıza bir terk edilme korkusu ekmişizdir. Ya da küçükken bir büyüğümüzden gördüğümüz davranış hayata bakışımızı etkileyebilir. Babanın, hastane bahçesinde endişeyle beklerken bir sigara yakıp, onu içine çekince rahatlayan görüntüsü belki de büyüyünce o çocuğun sigarayı sevmesine vesile olmuştur. Çünkü çocuk zihnine sigarayı endişeden rahatlığa geçiş yaptıran bir resim göndermiştir. Çevreden sıkça duyduğumuz para kazanmak zor, harcamak kolay kaydı eklenir kimi zaman ve biz o kayıtta kaldıkça ekrana da parayı kazanmanın zor, harcamanın kolay olduğu resimleri yansır. Harddiske yani bilinçaltımıza hangi programı yüklersek ekranımızda yani bilinçli zihnimizde onu seyrederiz.
Bilinçaltınıza kırmızı araba ağaca çarpmasın dediğimizde aklınıza gelen görüntü tam da olmasın dediğiniz görüntü olacaktır.
Bilinçaltı olumsuz ifadeden anlamaz. Araba örneğindeki gibi, ona hasta olmayacağım dediğinizde hastalığa odaklanacaktır. Bunun yerine sağlıklıyım düşünce ve inancı daha uygun olacaktır. Düşünceler ve kodlar gerçekliğimize dönüşme potansiyeline sahiptir! O nedenle bilinçaltımıza gönderdiğimiz tüm mesajlar çok önemlidir.
Bilinçaltı sizin ona söylediğinizi emir olarak algılar. Sahibim bunu istiyor der ve ne söylendiyse onu yapar. Eğer hayatımda çözümü zor sorunlar var derseniz bilinçaltınız buna odaklanır ve bu inancınızı doğrulayan durumları çeker.
Ben güçlü olmak istiyorum diyerek de bilinçaltınıza o yönde emir verirsiniz. Bilinçaltınız güçlü olmanızı sağlayacak olayları hayatınıza çeker, siz de ne kadar güçlü olduğunuzla sınanır durursunuz. Bunun yerine zaten öyleymiş gibi davranmak yani güçlüyüm demek güçlü hissetmeyi sağlar.
İmtihan dediğin senden sanadır. Karşıma hep bu tür insanlar çıkıyor dedikçe dediğin gibi insanları kendine çekmeye devam eder durursun.
Vesvese ve tereddütler isteklerinizin gerçekleşmesini engeller. Bir yanda ben sevgilime güveniyorum deyip, diğer yanda onun Facebook’unu kurcaladığınızda görmek istediğiniz yada olmasından korktuğunuz neyse onu görürsünüz.
Nasıl ki acı biber tohumu ekip tatlı biber çıkmasını beklemiyorsak, zihne de öfke ekip sevgi çıkmasını bekleyemeyiz.
Bilinçaltınızı dönüştürmek için en uygun zaman, uykuyla uyanıklık arası zamandır. Bu da uykudan hemen önce ve sonradır. Bunun sebebi beynin bu durumlarda alfa frekansında bulunmasıdır. Bu durumda rahatlama ve derin sükunet vardır. Zihni programlamanın en etkin zamanı bu anlardadır.