Evrensel Yasalar

İnsanların hayatlarını etkileyen bazı evrensel yasalar var. Bu yasalar dünyanın her yerinde yaşayan insanlar için aynı şekilde işliyor. Tıpkı doğanın kanunları gibi her sonucun bir nedeni var. Evrensel yasalar yaşantımızı kolaylaştırmak ve içsel potansiyelimizi ortaya çıkarmak için var.2085639_orig

  1. Dünyadaki her şey birbiriyle bağlantılıdır. Tüm yaprakların bir ağacın parçası olduğu gibi biz de evrenin bir parçasıyız. Dünyada farklı yaşamları olan farklı varlıklar gibi görünüyoruz. Oysa bu bir illüzyon. Yaptığımız, söylediğimiz, düşündüğümüz her şey etrafımızdakileri dolayısıyla evreni de etkiler.
  1. Frekans yasası: Hayatımızdaki her şeyi, yaydığımız frekansla kendimiz çekiyoruz. Her şeyin kendine özgü bir frekansı vardır ve biz sadece kendi frekansımıza uygun şeyleri çekebiliriz. Frekansımızı değiştirdiğimizde yaşam deneyimimizi değiştirebiliriz. Korku en düşük frekans olduğundan korktuklarımızı çektiğimiz gibi, olaylara sevgi kattığımızda olayın etkisini değiştirebiliriz. Çünkü sevgi, evrendeki en yüksek frekanstır.
  1. İnanç yasası bize imgeleme ve yarattığı beklentilerle yaşamını şekillendirme gücünün kendi içimizde olduğunu hatırlatır. İnandığımız, beklediğimiz, umut ettiğimiz şeyler deneyimlerimizi oluşturur. Sorunlarla savaşmak, sorunlara odaklanmak demektir. Odaklandığımız şey enerjiyi çeker. Bu nedenle, probleme değil, çözüme odaklanalım.

imagination-playground

  1. Sebep sonuç yasası: Her sonucun bir sebebi, her eylemin bir tepkisi vardır. Gördüğümüz tüm olaylar birtakım sebeplerin doğal sonucu olarak gerçekleşir. Attığımız her adım; düşünce ve niyetlerimizle birlikte, yapacağımız işlerin gidişine ve durumuna göre bir sonuca ulaştırır.Düşüncelerimiz, sözlerimiz, inançlarımız ve eylemlerimiz işte bu nedenle çok önemlidir.
  1. Değişim yasası: Doğada belli döngüler vardır; mevsimler değişir, güneş batar, ay ve yıldızlar çıkar, sular gel-git hareketleriyle çekilir ve yeniden gelir. Her şey zamanında olur. Değişim yasası, bize doğru zamanlamayı öğretir. Sabırla toprağa tohum ekmeyi, bunun filizlenmesi için emek vermeyi ve zamanı geldiğinde meyveleri toplamayı bilmek gerekir.

kis-yaz-mevsimi6. Çelişki yasası: Bir işe başlarken vesvese içerisinde olursak o vesveselerin önümüze gelme ihtimali artacaktır. Endişe yerine güveni seçtiğimizde çelişkilerden arındığımızda hedefimize daha rahat yol alırız.   

7. Uyum Yasası: Amacımızı gerçekleştirmenin temel yolu: Düşündüklerimiz, hissettiklerimiz ve günlerimizi nasıl geçirdiğimiz arasındaki çelişki ve uyumsuzluğu saf dışı etmektir. İstediğimiz şeyleri sadece istemek, düşünmek yetmez; onun olacağına inanmak, olduğunu imgelemek, hissetmek ve günlerimizi de bu amacı gerçekleştirmek yolunda adımlar atarak geçirmek gerekir.

8. Görecelik Yasası’na göre herkesin seçtiği bir ruhsal yolu var. Doğru veya yanlış bizim onları o şekilde adlandırmış olmamızdan gelir. Herkes farklı şekillerde dersini alırken ruhsal olarak gelişip, büyüyecektir. Herhangi bir yol diğerinden daha iyi yada kötü değildir, her şey görecelidir.

9. Seçimler yasası: Özgür bir iradeye sahip olmak büyük sorumluluk gerektirir. Geleceğimizi büyük oranda belirleyen şu an yaptığımız seçimler olacaktır. Herkesin kendi koşulları içerisinde değişik seçenekleri vardır. Hayatın sunduklarına karşılık öfkelenip, üzülüp, lanet okuyabileceğimiz gibi, durumumuzla yüzleşip, öğrendiklerimize teşekkür ederek yaşantımıza değişik alternatifler oluşturabiliriz. Ya korkuların, alışkanlıkların, arzuların esiri olarak hayatımıza devam ederiz, ya da hayalimizdeki hayatı yaşamak için sorumluluğu alarak farklı yolları seçebiliriz.

Mevsim-Döngüsü

10. Denge yasası: Yaşamda pozitif ve negatif mevcut. Bu farkında olmamız için bir fırsattır. Karşılaştığımız her şeyden, her olaydan bir şey öğreniriz. Mutlak denge diye kesinlik yoktur. Denge noktası, insan için zıt kutuplar arasında gelgitin en az olduğu noktadır. Zaman zaman uçlara gider geliriz, sonuçta insanız ve duygulara sahibiz. Bu duyguları yaşıyor ve onlardan öğreniyoruz. Seçim yapma hakkımızı kullanarak dengeyi sağlayabiliriz. Koşullarımızı her zaman kontrol edemeyiz ama tepkilerimizi seçebiliriz. Dengeyi bulduğumuzda iç huzuru ve gerçek gücümüzü buluruz.

 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir