Kendini Okuyan; Neyi Neden Yaşadığını Anlar
Tüm kainatın sırrının dürüldüğü şey; insandır. Ancak, insan kendini tanımak için bir yansıtıcıya, başkasına ihtiyaç duyar. Her şeyi gören göz, aynaya bakmadan kendini göremiyor. Senden yansıyanı görmen, gerektiğinde dönüştürmen için önemli.

Verdiğin kararlardan, seçtiğin işe, eşe, maddi sıkıntılarından, tekrarlayan döngülerine kadar, farkında olduğun ya da olmadığın kayıtlarından geliyor. Yaptığın seçimler, geçmişinde aşina olduğun duygularla bağlantılı. İçindeki çocuğun geçmişteki deneyimleriyle aldığı kararlar; sevgiye, paraya, hayata dair kısıtlayıcı olabiliyor.
“Niye güçlüklerle karşılaşıyorum?” diyorsan: Çünkü, güçlü olmayı diledin bir zamanlar. Güçlü olman için güçlüklerle karşılaşarak güçleniyorsun.
“Neden parayla sorun yaşıyorum?” Parayı, dişiyi, kadını, maddeyi küçümsüyor olabilir misin? Kendinin ve zamanının değerini ne kadar biliyorsun? Saçıyor musun?

“Karşı cinsle ilişkilerimde niye sorunlar yaşıyorum?” Eril dişil dengelerini değiştirmiş olabilir misin? Partnerinizle ebeveynlerinizin rollerini mi oynamaya devam ediyorsunuz? Sınırlarınızı biliyor musunuz? Kendinizi ne kadar tanıyıp, tanıtıyorsunuz? Ne kadar açıksınız birbirinize?
“Niçin böyle bir eşim var?” Çünkü, zihninde aşina olduğun duygularla eşleşiyor, o duyguları taşımaya devam ettikçe benzer durumlara çekiliyorsun.
Haksızlığa uğradıysan, sen kendine nerelerde haksızlık yapıyorsun?

Ailesel problemler yaşıyorsan; anne babana ebeveynlik yapmaya çalıştın mı? Roller değişti mi; sen yetişkin gibi olurken, onlara çocuğun gibi mi davrandın? Haddini aşarak üstlendiğin her rol, seni alaşağı edebilir.
Annene / babana kızdıysan, onları yargıladıysan; bir şekilde onların sana yaşattığı duygulara göre seçimler yapıyorsun. Belki ebeveynlerinden birine benzer bir eş seçerek, çocukken düzeltemediğini büyüyünce düzeltmeye kalkışıyorsun. Belki de geçmişte kabul edemediğin durumları, bilinçdışı bir şekilde kendine yaşatmaya devam ederek; onları anlayıp, oldukları gibi kabul edene dek bir döngüde dönüyorsun.

Kendinle yüzleşmenin kolay olmaması gibi, zihnindeki düşünceler tarafından; oradan oraya çekiştirilerek yaşamak da kolay değildir. Bu düşünceler nereden geliyor: Yaşadıkların, gördüklerin, çevrenden duyup inandıkların, etki altında kaldıkların, kendini özdeşleştirdiğin kişiler, dna kayıtların, kollektif bilinçten çekilenler…
Her birimizin içinde gizlenmiş sırlar, dehlizler, hazineler vardır ve büyük çoğunlukla, kendimizi tanımayı, bilmeyi, içten içe bilinmeyi, görülmeyi isteriz. Belki de bu nedenle, kendimizden bile beklemediğimiz şeyler yaptığımızı fark ederiz bazen.

Seanslarımızda zihni bir kenara bırakıp, bilinçaltına indiğinde kişi; kendinin ve yaşadıklarının okumasını yapıyor:
“İlişkilerimde önce ben kendimi terk ettiğim için terk edilmişim.”
“Benim seçtiğim eş, annemi/babamı andırırken; ben, içimde kendi çocukluğumu kurtarmak için çocuklara aşırı korumacı ebeveyn olmuşum.”
“Hayatıma giren kişiler, beni anlamamış çünkü ben kendimi tanıtamamış, yeterince ifade edememişim.”
“Param olursa benden isterler, diye düşündüğüm için biriktirmek yerine harcamışım.”
“İlgi, sevgi görmek için kendimi hasta etmişim.”
“Sevilmek için fedakarlık yapmış, kendimden vazgeçmişim. O yüzden de vazgeçilen olmuşum.”

Biz bir şeyi anlarsak, her şeyi anlarız. O şey kendimiziz.
Kendini tanımayan insan; başkasını tanıyamaz, kendi sınırlarını bilemez.
Kendini sevmeyen, kimseyi gerçekten sevemez. Sevgi emek gerektirir. Emek verdikçe sever, bağlanır insan. Başkalarına yaptığı gibi, kendine emek verdiğinde; daha çok sever kendini insan.

İnsan, kendini bildikçe başkalarını da anlar. Kendini bilmek, tanımak; gölgeni kabul etmeden eksik kalır. Gölge konusunda yazı linki: https://goncakubat.com/icindeki-diger-sen/
Hayat, anlatıldığı kadar karmaşık değildir, onu karmaşık gören zihindir. Zihin, çoğu zaman dalgalı bir su gibidir; bir sürü düşünce geçer içinden. Düşünceleri sakinleştirdiğinde, sular durulur, dipteki taşlar görülür. Zihin sustuğunda, kalp konuşur.

Bugün yaşadığın sorunlarının kaynağını anlayarak, hayatını dönüştürmek ve özündeki gücü harekete geçirme konusunda rehberlik almak için; sınırlı kontenjan dolmadan, hemen Şimdi Başvur!
Bireysel çalışmalar hakkında bilgi ve başvuru için: https://goncakubat.com/basvuru/
Kendini okumada yol gösteren kitap olarak: Günün Sürpriz Mesajı https://goncakubat.com/kitap/